Säkra hemmet med rätt belysning

Det finns en anledning till att inbrottstjuvar föredrar att arbeta i skydd av mörkret – det döljer både deras ansikten och deras aktiviteter från eventuella övervakningskameror, förbipasserande eller nyfikna grannar. Ett bra sätt att ge sitt hem extra skydd är därför att installera belysning runt sitt hem som kan bidra till att skrämma bort eventuella inbrottstjuvar.

Den kanske mest effektiva formen av utomhusbelysning när det gäller skrämsel är den som är kopplad till rörelsedetektorer. Ju starkare ljus, desto bättre skrämseleffekt – man måste bara vara försiktig så att man inte riktar lamporna så att de lyser rakt in i grannarnas sovrum. Med sådan belysning får man alltid en förvarning om någon närmar sig huset efter mörkrets inbrott, och den som försöker närma sig huset i smyg kommer att få en otrevlig överraskning. I kombination med allmän och dekorativ utomhusbelysning, som gör att man någorlunda kan se vad som händer runt huset hela tiden, kommer man i alla fall få inbrottstjuvar att tänka till en extra gång innan de slår till mot huset.

Det perfekta tillfället att köpa utomhusbelysning är på mellandagsrean. Dels kan du då köpa belysningen lite billigare, tack vare rabatterna under rean, dels finns det särskild anledning att ge sitt hem lite extra säkerhet efter jul, för att skydda alla julklappar som precis har öppnats. För att hitta rabattkoderna som gör din mellandagsrea perfekt, ska du gå in på Kampanjjakt.se.