Säkerhetssystem – en nödvändighet

Det är viktigt att man känner sig säker i sitt eget hem. Man ska inte behöva sitta och oroa sig för inbrott i dagens teknologiska samhälle. Antalet säkerhetssystem i privata hem har ökat det senaste årtiondet och allt fler svenskar väljer att köpa moderna säkerhetssystem. Har man ett ordentligt säkerhetssystem betalar man även mindre i försäkring eftersom risken för inbrott minskar. Känner man att man inte har råd med ett bra säkerhetssystem kan man köra på lån, eftersom det är så pass viktigt att ha. Det finns många olika säkerhetssystem på marknaden idag och priserna varierar stort. Det kan vara bra att undersöka sitt val noga så att man ser till att det säkerhetssystem man väljer täcker det behov man har.

Om säkerhetssystem för hemmet

Ny statistik från

Folksam visar att villor har 22% högre risk för inbrott om det inte finns ett säkerhetssystem. Detta är en enorm skillnad och visar vikten av ett bra säkerhetssystem.

Säkerhetssystem för hemmet utgörs av t.ex. rörelsesensorer utsatta i varje hörn av ett rum. Dessa sensorer kollar efter otillåten rörelse i hemmet. Om detta upptäcks skickas en larmsignal till företaget som har hand om ditt system och de tar hand om resten. De ringer oftast dig först för att se till att inte du eller dina nära har satt igång larmet.

Enligt Lina Nilsson på Stöldskyddsföreningen stannar inbrottstjuvar längre då det inte finns något alarm i huset. Detta eftersom faran blir mycket lägre för dem och de kan då ta sin tid och stjäla så mycket som möjligt, vilket leder till att du i slutändan förlorar mer av dina värdesaker. Har man ett larm så brukar brottslingar oftast fly så fort det sätts igång och hinner inte stjäla mycket, om något alls. Enligt ett flertal ex-kriminella undviker inbrottstjuvar i första hand hus med larm, vilket är logiskt.

Moderna säkerhetssystem inkluderar även laserfunktioner. Det låter som något ur en Bond-film, men har implementerats världen över eftersom det är effektivt. Dessa sätts normalt ut framför fönster. Lasern upptäcker snabba förändringar i temperatur i närheten av laserstrålen. Försöker någon inbrottstjuv att ta sig in sätts larmet igång och tjuven springer iväg utan att ens ha kommit in i huset. Denna typ av system är lite dyrare men definitivt värt pengarna.

Sammanfattning

Vänta inte med att köpa ett säkerhetssystem. Du kan komma att behöva det inom en snar framtid. Investera i din framtid och i din familjs säkerhet.