Bostäder utomlands kräver effektivt säkerhetssystem

Många känner en dragning till utlandet och en längtan till att ha ett semesterhus utomlands att åka till när solen gömmer sig här hemma. Dock är det viktigt när man sitter och läser mer om hur man söker sitt drömboende på nätet eller när man tittar in på olika mäklarsidor, att man inte förbiser vikten av ett larm som tryggar bostaden när man inte är på plats. Det innebär naturligtvis en ytterligare kostnad, men är mycket viktigt – speciellt i vissa länder där inbrott är vardagsmat.

Villastängsel och järngaller

Inom Europa är det visserligen värt att investera i ett mångsidigt och flexibelt säkerhetssystem, men om du t.ex ska köpa hus i Sydafrika eller i Sydamerika, kan du till och med vara tvungen att upprätta ett stängsel runt ditt hus om du köper en fristående villa. Inbrotten och till och med gisslantagande och överfall i hemmen är relativt vanligt, och ju mer förmögen du ser ut att vara desto större åtgärder bör du vidta. Om du emellertid stannar inom EU:s gränser kanske det räcker med ett bra larm som kompletteras med övervakningskameror. Utomlands och speciellt i Sydeuropa har man fortfarande benägenhet att även använda sig av vakthundar till viss del, och de stora och lurviga bestarna kan faktiskt väcka en del skräck i tjuvarna. Vakthundar kanske dock inte är det mest användbara alternativet om du inte är permanent boende i landet.

Bostad i Spanien – funktionella och effektiva larmsystem erbjuds

Oavsett om du har en villa eller ett radhus i Spanien, är det viktigt att ha ett välfungerande larm och detta är också något som din mäklare kommer att ta upp med dig inför ett eventuellt köp. Även lägenheter på första våningen bör utrustas med någon form av larm, då många tjuvar klättrar upp och tar sig in balkongvägen. Spanska företag är bra på larm och paketlösningar, där kamera, rörelsedetektorer och dimkanoner ingår. Det är också smart att överväga ett skalsäkring som håller larmet aktivt, även när du är hemma eller sover om natten. Spanska larmföretag har många extrafunktioner som kan komma väl till pass, så var inte rädd att höra dig för ordentligt hos olika aktörer.

Gated communities – livet sker bakom lyckta dörrar

I vissa länder har det byggts upp samhällen som fungerar som en stad i staden. Du finner dem i Turkiet, USA, Sydafrika, Brasilien och till och med i Sverige även om antalet än så länge är lågt. Det är samhällen som har en skyddande mur med ingångar som skyddas av väktare och säkerhetssystem dygnet runt. I vissa fall finns det till och med egna butiker, sjukhus och banker på plats. Området är insynsskyddat och fullt av koder och dylikt. Är du besökare gäller det att du veta informationen för att komma in, annars är det bara att vänta utanför tills du är behörig att inträda.