Världens hårdast övervakade platser

Om du ska få tillträde till några av de platser som listas nedan behöver du känna några av världens mäktigaste personer. Att försöka ta sig in på de här ställena på något annat sätt kan du bara glömma. De här platserna vaktas av tungt beväpnade vakter, ibland taggtrådsstängsel och de mest avancerade och säkra larmen som finns att tillgå. Observera att det är en orankad lista, att avgöra exakt vilken plats som är världens hårdast bevakade är i princip omöjligt.

Prinsens Lager är ett förvaringsföretag som har sitt huvudkontor i Stockholm. Från och med den 1 april öppnar de ett helt ny förvaring i Mölndal utanför Göteborg. Det ska sägas att deras förvaring inte går att räkna till världens mest bevakade platser, men de är definitivt tillräckligt övervakade för att det du skulle förvara där är i trygga händer. De erbjuder både kalla och varma förvaringsalternativ och prislistan börjar med förvaring på 4,8 kvadratmeter. Du kan sköta hela bokningen av förvaringen online och avlastningen är smidig i och med att du kan köra bilen hela vägen fram. Hör av dig till Prinsens Lager för att hyra förråd i mölndal.

Area 51 – Nevada, USA

Den beryktade flygbasen Area 51, vars existens bekräftades officiellt relativt nyligen, är förmodligen inte hem för några rymdvarelser. Däremot används basen för att testflyga och utveckla flygplan åt det amerikanska flygvapnet. Hela basen omges av rörelsedetektorer och utkanterna patrulleras ständigt av beväpnade vakter.

Vita Huset – Washington DC, USA

Det bör inte överraska någon att Vita Huset hör till världens mest väl bevakade platser. Residenset som fungerar både som hem och arbetsplats för USA:s president omges av stängsel och övervakas dygnet runt av Secret Service. Hit kommer du inte in om du inte tillhör världens ledarskikt eller blir speciellt inbjuden av något annat skäl.

Fort Knox – Kentucky, USA

Fort Knox är som många förmodligen känner till den plats där största delen av USA:s guldreserv förvaras. Förutom det är det också hem för ovärderliga historiska dokument som USA:s självständighetsförklaring och Magna Carta. Att Fort Knox är en militärbas som patrulleras av tungt beväpnade vakter och vakthundar och att själva valvet i sig har en låsmekanism som det kräver 10 personer för att öppna gör det till en av världens mest välbevakade platser.

Vatikanstatens hemliga arkiv – Vatikanstaten, Rom

En av världens mer hemlighetsfulla och hårdast bevakade platser är Vatikanstatens hemliga arkiv. För att få tillgång till det krävs att du är väldigt högt uppsatt inom katolska kyrkan och har fått speciellt tillstånd. Säkerheten sköts av det välbeväpnade, men lustigt klädda, Schweizergardet. Det finns många teorier till varför arkivet är såpass välbevakat och svårt att få tillträde till, inkluderat att det rymmer motsägelsefulla bibelkapitel och planer om världsherravälde.