En snygg och trygg takdusch

En skön dusch efter ett träningspass , en lång arbetsdag eller en god natts sömn är bland det mest avkopplande som finns. Du får en stund att bara vara eller kanske att sjunga en trudelutt och känner dig fräsch och pigg efteråt. Tyvärr finns det också vissa faror i en dusch då du kan halka och slå dig illa. Det finns dock en hel del åtgärder som du kan ta till för att undvika olyckor.

Först och främst bör du satsa på själva duschen. Det finns massor av snygga och användarvänliga takduschar som gör upplevelsen både skönare och tryggare då du har händerna helt fria och därmed bättre kontroll. Du kan dessutom skaffa en dusch med LED-ljus som gör det lättare att se när du duschar i dålig belysning.

Motverka halka

Det är oerhört vanligt med fallolyckor i hemmet och de kan orsakas av allt från att folk har klättrat upp på höga stegar till ojämna mattkanter och hala golv. Du kan antingen lägga ett halksäkert golv i din dusch eller skaffa speciella duschmattor som lämpar sig för hala badrum för att undvika olyckor av det här slaget.

Räcken och larm

Ett annat bra alternativ är att låta installera ett larm i duschen och att sätta upp räcken som du snabbt kan ta tag i. Särskilt äldre personer kan skada sig mycket illa och har inte alltid kraften att ta sig upp igen, varför ett bra larm kan bli en fråga om liv och död. Det är bättre att vara väl förberedd och även om det kan verka överdrivet kommer du tacka dina gudar om olyckan är framme. Ingen människa är odödlig, inte ens om du är ung och vältränad.

Fysiskt och psykiskt välbefinnande

Att ta en härlig dusch är mycket avstressande och är behagligt för både kropp och knopp. Det är ett bra sätt att både komma igång och lugnas ner på och passar lika bra på morgonen som på kvällen. Med en takdusch kombinerar du välbehag med trygghet och får dessutom en snygg inredningsdetalj till badrummet.