3 knep för att motverka inbrott när du är utomlands

Det är inte ovanligt med inbrott när man är ute och reser. En del tjuvar håller reda på lockande villor och bostäder för att sedan göra inbrott när personen inte är hemma. Det finns en del enkla saker som motverkar inbrott, antingen genom att skrämma bort tjuven eller genom att du gör det svårt för tjuven att veta när du inte är hemma. Här kommer 3 enkla knep som du kan använda.

1. Var försiktig med sociala medier

En av de vanligaste metoderna som tjuvar använder idag är internet. Det har aldrig varit så enkelt att ta reda på när någon inte är hemma som det är nu. Många lägger upp bilder och videor på sig själva under semestern. Vänta ett litet tag med att ladda upp dessa så att tjuvar inte kan använda bilderna för att se när du är bortrest.

2. Automatisk utomhusbelysning

Om du äger en villa eller ett hus så kan en automatisk belysning som går på när någon kommer nära huset skrämma bort många. Du kan också kombinera det här med ett övervakningsystem som gör att du kan se om någon försöker göra inbrott, idag kan du nämligen följa kameran över nätet. Du kan därför se om någon gör inbrott även när du är i ett annat land.

3. Gör det inte enkelt för tjuven

Gör inga enkla misstag som att lämna en stege liggandes på marken utanför ditt hus. Den kan användas för att komma åt osäkra fönster eller en balkong. Det är också en bra idé att låsa in alla redskap och andra saker som du eventuellt har på gården, eftersom dessa kan användas för att komma in i din bostad. Att säkra fönster och dörrar med förstärkning och ett bra lås är också en bra idé, det ger dig bättre säkerhet även när du är hemma.